Ihmiskoodi-podcast: Kausi 2, jakso #3 - Kymmenen myyttiä oppimisesta

Nyt kun koulut on taas alkaneet monella nuorella ja vähän vanhemmallakin, on hyvä ottaa pieni katsaus siihen miten opimme ja niihin myytteihin mitä oppimisen suhteen on ollut tai on edelleen valloillaan.

Oppiminen on prosessi, joka jatkuu koko elämänmittaisen ajan. Joskus oppi on kuuluisaa kantapääkoulua ja joskus fiksumpaa ja järjestelmällisempää oppimisprosessia. Kullekkin parhaiten soveltuvimpaan oppimistyyliin: kinesteettiseen, visuaaliseen, auditiiviseen, useaan kertaan kappaleen läpilukuun... vai onko sittenkään näin?

Osa meille uskotelluista "faktoista" miten opimme ei näyttäisi olevankaan ehkä täysin kiveen kirjoitettua. Ainakaan nykytutkimuksen valossa.

Mutta kuten aina, Ihmiskoodin olohuonetutkimuslautakunnan vakiojäsenillä (me) ei ole koskaan mustavalkoiset lasit silmillään. Joten älä huoli, saatat silti olla aamu neljään pänttäämällä oppiva auditiivispainotteinen tietoa pesusienen lailla omaksuva X-Menin varajäsen.

Intoa oppimiseen!

Team Ihmiskoodi, Mikko & Peltsi

Edellinen
Edellinen

Ihmiskoodi-podcast: Kausi 2, jakso #4 - Elämänohjeita elämänpolkua kulkeneilta

Seuraava
Seuraava

Ihmiskoodi-podcast: Kausi 2, jakso #2 - Venyttelyn, notkeuden ja liikkuvuuden koodit ja myytit. Vieraana Jarno Härkönen.